Helyi közélet

2007.11.21. 14:40

Gyermektalálkozó Pocsajban

<p>Pocsaj - „Az Értől az Óceánig” – e nevet viseli az a kulturális gyermektalálkozó, amelyet második éve rendeztek meg Pocsajban. <dia width="850" height="630" alt="Gyermektalálkozó Pocsajban 2007.11.21."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gyermektal_lkoz__Pocsajban_2007_11_21_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Gyermektalálkozó Pocsajban 2007.11.21." /></a></dia></p>

Az általános iskolában zajló programsorozat az elmúlt héten – november 12-től november 16-ig – tartott az ún. „ magyar hét” keretében, amikor a tanítás után, a délutáni órákban különféle elfoglaltság, program várta a tanulókat a hét minden napján.

Részt vehettek egy rendkívüli irodalomórán, melyet a hetedikes és nyolcadikos diákok előadásában láthattak, volt gyöngyfűzés, tánctanulás, megismerhettek különböző népi játékokat.

Minden osztályból 2 tanuló képviselte a pocsaji csapatot pénteken, a zárónapon, ahol rajtuk kívül még Esztár, Kismarja és Hajdúböszörmény is megjelent saját csapatával.

A pénteki nap vendégfogadással, megvendégeléssel, majd az iskola bemutatásával kezdődött, majd Török Gergelyné iskolaigazgató köszöntő beszéde hangzott el.

Délelőtt minden csapat bemutatta saját műsorát, amelyek a vendégcsapatok elsajátíthattak.

A Debrecenből ideérkező vendégek forgószínpad-szerűen, 3 teremben mutatták be tudásukat: Nagy Béla tánctanár táncokat mutatott be és tanított az érdeklődőknek, Susán Péter bűvészmesterségével kápráztatott el mindenkit, Sallai Ferenc játszóház előadásra hívott gyerekeket.

Minden csapattag részt vehetett mindhárom művész előadásában és élvezhette azt.
A csapatokat és tagjait ebédre, azt követően sétára, és a pocsaji református templom megtekintésére hívták a szervezők.

Az ebéd után közös programot még fergetegesebb esti műsor várta: A Szeredás népzenei együttes egy órán át szórakoztatta a közönséget zenéjével és játékával.

agynaképek értől az óceánig 039 copy.jpg" content-type="image/pjpeg" content-length="42306" />

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában