Helyi közélet

2007.11.22. 14:31

21 kerékpár kerülhet vissza jogos tulajdonosaihoz

<p>Sikeres kerékpárlopási sorozatot göngyölített fel a püspökladányi rendőrkapitányság néhány nyomozója. <dia width="850" height="630" alt="Lopott biciklik 2007.11.22."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Lopott_biciklik_2007_11_22_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Lopott biciklik 2007.11.22." /></a></dia></p>

„A biciklilopások még szeptember utolsó napjaiban kezdődtek” – tájékoztatott Szilágyi Erika, a városi kapitányság sajtósa. Azóta rendszeresen tűntek el lekötött kétkerekűek a város különböző frekventált helyeiről ( A Vasútállomás, Rendelőintézet, Művelődési Ház és egyéb közintézmények kerékpártárolóiból).

A kerékpárokat majdnem minden esetben sötétedés után tulajdonították el. Néhány bejelentést követően, a rendőrök úgy döntöttek: figyelő szolgálatot szerveznek. Ennek meg is lett az eredménye. Tegnap este tetten értek két elkövetőt, akik úgy buktak le, hogy egy helyszínre gyalogosan érkeztek, majd nemsokára kerékpárral távoztak.

A nyomozók követték őket a vasútállomásig, ahol vonattal, a kerékpárokkal együtt, Kaba irányába indultak. A két elkövető személyét illetően előzetes információkkal rendelkezett a rendőrség, korábbi adatgyűjtés alapján. A nyomozók valószínűsítették, hogy a zsákmányt Kabán akarják értékesíteni, ezért a kabai vasútállomásnál már várták őket, majd előállításuk után a Püspökladányban hallgatták ki gyanúsítottként a két személyt.

Beismerő vallomást tettek, majd kiderült, hogy a társaság öt főből állt. Összesen két felnőttet és egy fiatalkorút gyanúsítottak meg többrendbeli lopás vétsége és bűntette miatt. Az ügyben meghallgattak két gyermekkorú elkövetőt is. Esetükben, mivel nem büntethetőek, a nyomozóhatóság jelzéssel él az illetékes gyámhatóság felé. Ezt követően hosszúra nyúlt az éjszaka az ügyben intézkedő rendőröknek, mert 20 eltérő helyszínről sikerült huszonegy elkötött járgányt lefoglalni.

Kiderült az is, hogy gondosan megtervezve történtek a gyanúsított csapat akciói.”Volt aki figyelt, volt aki erővágóval dolgozott és volt aki csak eltekert a bringákkal” – tette hozzá Szilágyi Erika sajtóreferens. A kerékpárok értéke 10- 50 ezer Ft között volt és zömmel a jobb minőségű járműveket „részesítették” előnyben. Ha megalapozódik a gyanú, akár kettő vagy 3 évig terjedő szabadságvesztés lehet az elkövetők büntetése. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában