Helyi közélet

2007.10.30. 14:19

Magyarországon, Debrecenben ültették be először

<p>Debrecen&#160; – Csípőprotézis kevesebb csont kivételével. A Kenézy Gyula Kórházban tegnap a hagyományosnál korszerűbb és előnyösebb protézist építettek be egy 34 éves fiatal embernek. <dia width="850" height="630" alt="Új csípőprotézis Debrecenben 2007.10.30."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_j_cs_p__337_prot_zis_Debrecenben_2007_10_3/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="Új csípőprotézis Debrecenben 2007.10.30." /></a></dia></p>

– Három féle protézissel dolgozunk – mondja Fekete Károly professzor – a különlegesen ritkán javasolt felszínpótlóval, a leggyakrabban alkalmazott hagyományos protézissel, valamint a kettő közötti úgynevezett átmeneti formával. Ez utóbbi egyik típusával, a „konzervatív protézissel” történt a műtét, amely Magyarországon először itt, most került beültetésre. Ennél az eljárásnál rendkívül kevés csontot kell eltávolítani, ami akkor jelent előnyt, ha egyszer cserélni kellene a protézist.

A megműtött fiatalember hat éve szenvedett súlyos sérülést. Életmentő gyógyszer mellékhatásaként alakult ki combfej elhalása. A műtét sikeresnek bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában