Helyi közélet

2007.10.30. 10:47

15 évesen még szűz? Hú, de ciki!

<p>Debrecen - A tizenévesek legtöbbje a haveri nyomás miatt „esik túl” az első szexuális együttléten. Szokták mondani, hogy a mai tizenévesek korán érnek. &#160;<a href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/tinedzser%20ambulancia.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

Csakhogy a terhesség megszakítási statisztikák nem azt tükrözik, hogy a testi érés együtt járna a lelkivel és a felelőségtudattal. Egy 2002-ben íródott tanulmány szerint Magyarországon évente 11 ezer művi vetélés van a 18 év alatti lányok körében.

Konkrét esetek

Kényes témának tűnik, ám a fiataloknak a szex már nem tabu. Vállalják, csinálják, beszélnek róla.

–Tizenöt évesek voltunk a barátnőimmel, amikor lementünk a Balatonra szülők nélkül. Belógtunk egy diszkóba, s megismerkedtünk idősebb srácokkal, akik itattak minket.

A nyaralóban folytattuk a murit. Összemelegedtem az egyik sráccal, aki valószínű, nem mert szólni, hogy kilyukadt a gumi. Otthon vettem észre, hogy terhes vagyok…– meséli Kriszta.
–Tizenhat évesen eszeveszett módon szerelmes lettem egy harminc éves paliba. A sulit hanyagoltam, majd egy másik városban összeköltöztünk. A srác egy idő után le akart koptatni, ezért abbahagytam a gyógyszerszedést és teherbe estem. Aztán persze elhagyott, a szüleim erre perrel fenyegették meg… – mormogja Dalma.


– A tesóm 12 vagy 14 lehetett, mikor beleszeretett egy idősebb srácba, akinek a szülei külföldön voltak, s egyedül élt egy lakásban.

Vivi nem veszi észre és nem érti meg, hogy a srác csak kihasználja. Helyette mos, főz, takarít, a sulit hanyagolja. A szexuális szokásokról nem beszélve. Kurvás ruhadarabokat kell felvennie és úgy táncolnia… Szerintem hülyeséget csinálnak a mai 14 évesek. Divatból fekszenek le valakivel, csak hogy megtörténjen – panaszolja Kitti.
– Egyik feladata a tinédzser ambulanciának, hogy a fiatalokat felvilágítsuk a biztonságos, veszélytelen szexuális életről. Minden évben előfordul, hogy egy lány bejön azzal a panasszal, hogy fáj a hasa és kiderül, hogy fel nem ismert terhesség – mondta el a téma kapcsán Major Tamás a Klinika szülész-nőgyógyász, gyermek-nőgyógyásza.

Kapcsolódó anyagok:

  • Virágcsokor a hálás férjtõl!
  • Hétvégi szex a haverok örömére
  • Az idõsek is aktívan szexelnek
  • Alig van szex, ha túl sok a munka
  • Beke Yvette kebelbarátsága
  • Debreceni férfi futtatott lányokat
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában