Segíti a munkát

2024.06.03. 20:14

Új tűzoltóautót kaptak a komádi tűzoltók

Rozsik Rita

Hidvégi László átadja a tűzoltóautó kulcsát a tűzoltóknak

Forrás: Rozsik Rita

Állománygyűlést tartott Komádi tűzoltó egyesülete június 3-án. A napirendi pontok között volt a 2023-as évi gazdasági és szakmai beszámoló, melyet a tagság egyhangúlag elfogadott. Szent Flórián napja alkalmából, Nagy Gyula parancsnok javaslatára, a Komádi Városi Önkormányzat előterjesztésére Haraszti Lajos tűzoltó a jól végzett kiemelkedő szakmai munkájáért elismerést vett át Tóth Ferenc polgármestertől.

Tóth Ferenc polgármester átadja Haraszti Lajos tűzoltónak az elismerést. A háttérben Nagy Gyula tűzoltóparancsnok.
Tóth Ferenc polgármester átadja Haraszti Lajos tűzoltónak az elismerést, a háttérben Nagy Gyula tűzoltóparancsnok
Forrás: Rozsik Rita

Ezt követően Hidvégi László alpolgármester, az egyesület elnöke és Tóth Ferenc polgármester átadta az állománynak a Mercedes-Benz típusú tűzoltóautót, amely tovább emeli a tűzoltóság szakmai munkájának színvonalát. A modernebb, gyorsabb és hatékonyabb gépjármű által a vonulások során hamarabb érnek az eset helyszínére a tűzoltók. A város vezetése számára mindig is fontos volt a lakosság biztonságérzete, melybe beletartozik a tűzbiztonság is, amely a gépjármű átvételével tovább erősödhet.  

A múlt és a jelen
A múlt és a jelen
Forrás: Rozsik Rita

Az átadást hosszú folyamat, hétéves kitartó lobbitevékenység előzte meg, amely most vezetett eredményre.

– Bízunk benne, hogy a tűzoltóautóval csak a bemutatókon, gyakorlatokon találkozunk és nem éles helyzetekben. Ezért kérünk mindenkit, hogy vigyázzon értékeire, tartsa be a tűzvédelmi szabályokat. Az állománynak köszönjük az eddigi kiemelkedő szakmai munkáját, a továbbiakban kívánunk mindannyiuknak erőt és jó egészséget – mondta Tóth Ferenc polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában