Összefoglaló

2024.06.11. 09:34

Kidőlt fák, balesetek de még egy beszorult galamb miatt is riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat

Számos helyen kellett helytállniuk hétfőn a vármegyei katasztrófavédelem munkatársainak. A korábbi viharok miatt kidőlt fák a vármegye több városában is problémát okoztak.

Haon.hu

Hétfő reggel egy személygépkocsi és egy teherautó ütközött össze Hajdúböszörmény közelében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A személyautó két utasát a mentőszolgálat kórházba szállította – tudatta portálunkkal a vármegyei katasztrófavédelem közleményben. 

Kidőlt fák, baleset és tűz miatt is riasztották a vámegyei tűzoltóit
Kidőlt fák, baleset és tűz miatt is riasztották a vámegye tűzoltóit
Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Kidőlt fák egész Hajdú-Biharban

A Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltókat több településre is riasztották fakivágás miatt. Először a debreceni Zelemér utcába vonultak az egységek, mert ott egy fa egy családi házra dőlt. Ezután az Akadémia utcába riasztották őket, ott egy fa több ága lehasadt, a forgalmat veszélyezették az ágak, ezért azokat levágták gépezetes tolólétrán keresztül. Berettyóújfalu közelében több kisebb faág borult az úttestre, melyet a város tűzoltói kézi erővel távolítottak el az útról. Szintén Berettyóújfaluban, a Rákóczi utcában volt szükség a tűzoltókra, mert az óvoda udvarán egy fa kerítésre és járdára dőlt. Hosszúpályiban egy nagy hársfa akadályozta a forgalmat, ezért a debreceni hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók a fa ágait levágták. Zsákára a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. Egy fa az úttestre dőlt, kellett motoros láncfűrésszel kellett eltávolítani. Fülöp közelében egy tízméteres fa kettéhasadt, egyik fele egy vezetékre dőlt, ezért a fát a nyíradonyi hivatásos tűzoltók kivágták.

Hétfő délután Balmazújváros külterületén tűz keletkezett négy négyzetméteren, a város tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Egy társasház szellőzőjébe szorult egy galamb hétfőn, Debrecenben, a Fényes udvarban. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével szabadították ki a madarat, majd szabadon engedték.

Árokba sodródott egy autó Balmazújváros közelében hétfő délután. A balmazújvárosi önkormányzati és hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. Az autó vezetőjét a tűzoltók kimentették a szélvédőn keresztül és átadták a mentőszolgálatnak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában