A biztonságért

2024.06.11. 09:53

Szabálytalan sofőrökre és engedély nélkül átalakított autókra csaptak le a rendőrök Hajdúböszörményben

Az összehangolt ellenőrzés célkeresztjében a közlekedésbiztonságra veszélyt jelentő járművek voltak.

Haon.hu

A police.hu közleménye alapján a balesetek számának csökkentése, a közlekedésbiztonság növelése és a szabálysértők kiszűrése miatt a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya összehangolt ellenőrzést tartott június 7-én.

A szabálysértők kiszűrése miatt tartottak ellenőrzést
A szabálysértők kiszűrése miatt tartottak ellenőrzést
Forrás: police.hu

Az ellenőrzésben részt vettek a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya Járműforgalmi Osztályának szakemberei is, akik mobil műszaki vizsgaállomással települtek ki.

A megállított autók közül két olyat találtak a kormányhivatal szakemberei, amelyek a jogszabályok értelmében alkalmatlanok voltak a közlekedésre, így azokat soron kívüli műszaki vizsgára kötelezték.

A rendőrök emellett egyéb közlekedési szabálysértések miatt nyolc sofőr ellen intézkedtek, eggyel szemben pedig büntetőeljárást kezdeményeztek.

A hatóságok a jogsértések felfedése, valamint visszaszorítása érdekében a jövőben is terveznek hasonló jellegű ellenőrzéseket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában