Mentőhelikopter szállt le a pályára

2024.06.19. 14:43

Súlyos baleset a Debrecen melletti kerékpárversenyen, újra kellett éleszteni egy versenyzőt

Edzésbaleset történt a szerdai Egyéni Időfutam Bajnokságon, amelynek a Debrecen melletti 354-es út ad otthont. Egy versenyző álló autóval ütközött, a baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett.

Haon.hu

Súlyos edzésbaleset miatt a felnőtt női verseny előtt félbeszakadt az országúti kerékpárosok szerdai időfutam-bajnoksága, írja az MTI.

baleset debrecen kerékpár
Mentőhelikopter szállt le a baleset helyszínén
Forrás: illusztráció / Napló-archív

Reggel kilenctől zajlott az ob az utánpótlás és master korosztályok számára Bocskaikert határában. Bemelegítés közben, a forgalom elől lezárt úton az egyik, az 50 év felettiek korosztályába tartozó versenyző egy, az út szélén álló autóval ütközött. A kerékpáros elvesztette az eszméletét, leállt a légzése, mentőhelikopter szállt le a rajthelyszín mellé és megkezdték a sérült versenyző újraélesztését. Bő fél óra elteltével stabil, de súlyos állapotban, feltehetően tüdő- és koponyasérülésekkel szállították a debreceni Kenézy Gyula-kórházba a híradás szerint.

Az Országos Mentőszolgálat a Haon megkeresésére közölte,

a helyszínre mentőegységet és mentőhelikoptert is riasztottak, egy középkorú férfit szállítottak súlyos-életveszélyes sérülésekkel légi úton kórházba.

Elértük az egyik főszervezőt

A balesetről Nagy Zoltán, a verseny egyik főszervezője nyilatkozott a Haonnak.

– Az egyik versenyző egy, a forgalomtól elzárt részen egy álló autónak ütközött nagy sebességgel. A sportolók elég speciális testhelyzetben tekernek, így nem mindig tudnak figyelni mindenre. A verseny leállítására azért volt szükség, mert a helikopter csak a versenypályán tudott leszállni. A futamokat majdnem két órával később lehetett újraindítani, így várhatóan 16 óra után lesz vége a időfutam ob-nak – mondta portálunknak Nagy Zoltán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában