Sziréna

2024.05.09. 18:07

Több milliót csaltak ki az áldozatoktól, a hajdú-bihari rendőrök is segítették az ügy felgöngyölítését – videóval

Összehangolt akció zajlott Hajdú-Biharban, a szálak egészen Budapestig értek. A csalók letartóztatását is elrendelték.

Haon.hu

Hárommillió forintot csaltak ki a hajdúhadházi férfitől

Forrás: police.hu

A csalók május 7-én reggel hívták a sértettet, és banki ügyintézőnek kiadva magukat, gyanús tranzakcióról tájékoztatták a férfit, aki hitt nekik. Ahogy kérték tőle, az Anydesk alkalmazás letöltése után, hamarosan 3 millió forintot vettek el a bankszámlájáról. Értesítette a rendőröket, akik azonnal akcióba léptek – írja a police.hu.

Mint kiderült, a kicsalt pénz egy nő számlájára érkezett, akit két férfi kísért el egy budapesti bankhoz. A hajdúhadházi rendőrök a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság kibercsoportjának munkatársaival közösen ütöttek rajta a trión. Mindenkit sikerült elfogni, és az akkor már a zsebükben lapuló 3 millió forint is előkerült. A nyomozás adatai szerint a 44 éves férfi és 41 éves társa a csaló banda tagjai voltak. Főleg a már beszervezett embereket fuvarozták pénzintézetekhez, bankautomatákhoz, gondosan odafigyeltek nehogy meglopják őket. A velük lévő nőt korábban szervezték be, akinek könnyű pénzkereseti lehetőséget kínáltak.

Nyíradonyban is kattant a bilincs

Mint írják, ezzel az akcióval párhuzamosan Nyíradonyban is elfogtak egy 38 éves férfit a helyi nyomozók és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály rendőrei. Neki a beszervezés volt a feladata, ismerőseinek és ismeretleneknek is könnyű pénzkereseti lehetőséget kínált. Csak annyit kellett tenniük, hogy a saját számlájukról leveszik a csalásokból befolyó összegeket. Alig fél év alatt közel egy tucat ember mondott igent a felajánlott lehetőségre, és Budapesten kellett hozzájutniuk a pénzekhez, a két férfi felügyelete alatt.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányságon a két budapesti lakost és nyíradonyi társukat is őrizetbe vették a nyomozók, az ügyészség indítványára pedig a bíróság elrendelte a letartóztatásukat. Pénzmosás bűntett miatt kell felelniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában