A tárgyalóteremből

2024.04.19. 09:54

„A benzinnek ára van, kislány!” – bokorba dobták, lefogták, fogdosták a debreceni fiatal lányt

A vád szerint egy átmulatott éjszaka után a hajnali órákban két férfi felajánlotta egy fiatal lánynak, hogy autóval hazaviszik.

Haon.hu

A vád szerint erőszakoskodtak egy fiatal lánnyal Debrecenben

Forrás: MW-archív

Előkészítő ülést tartott csütörtökön a Debreceni Járásbíróság annak a két férfinak az ügyében akiket egy fiatal lány ellen elkövetett szexuális erőszakkal vádolnak – tudatta pénteken Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője.

A vádirat lényege szerint a vádlottak tavaly, egy augusztusi estén Hencidáról utaztak Debrecenbe azért, hogy szórakozzanak. A két vádlott már ittas állapotban érkezett meg a megyeszékhelyre, ahol különböző szórakozóhelyekre betértek. A két férfi a hajnali 3 és 4 óra között a Piac utcán lévő egyik szórakozóhely előtt megismerkedett a sértettel és annak barátnőjével. 

Az áldozat bizalmába férkőztek

Az elsőrendű vádlott kihasználta a sértett ittas állapotát, a lányt karon fogva elkísérte a Blaháné utcáig, miközben a másodrendű vádlott elől mutatta az utat. A vádlottak arra hivatkoztak, hogy a lányt autóval hazaviszik – fogalmaz a vád.

Az egyik társasház előtt a sértett megállt, mert rosszul lett, ekkor a vádlottak mellé álltak, majd a másodrendű vádlott kijelentette, hogy „a benzinnek ára van, kislány”. A két férfi megragadta a lányt, és bedobta a lépcső mögötti füves területre.

A másodrendű vádlott a fejénél térdelve befogta a sértett száját, eközben az elsőrendű rendű vádlott lehúzta a sértett nadrágját, bugyiját, majd a nemi szervét fogdosta. A fiatal lány kiabált és rugdosott, ezen a vádlottak csak nevettek.

A sértett erőteljes ellenállásának hatására végül a másodrendű vádlott felugrott, a sértett mellett lévő táskát a benne lévő tárgyakkal együtt felkapta és elszaladt. Társa követte őt. A vádlottak a szexuális erőszak hatása alatt álló sértettől eltulajdonított táskát átvizsgálták; sminkeszközöket, illatszereket, bankkártyát és más személyi okmányokat találtak, amiket a közeli cukrászda mellett eldobtak.

A vádlottakkal szemben szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség. Az ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a másodrendű vádlottal szemben 5 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A két, jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében április 18-án megtartott előkészítő ülésen a másodrendű vádlott tagadta a cselekmény elkövetését, míg társa a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a tárgyaláshoz való jogukról azonban nem mondtak le, ezért a bíró az ügyet tárgyalásra utalta. A büntetőeljárás május 30-án tárgyalással folytatódik majd – közölte a Debreceni Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában