Csalás

2024.04.18. 10:19

A banki ügyintéző mentette meg a 89 éves debreceni asszonyt

Nem mindennapi történetről számolt be a police.hu.

Haon.hu

Botcsinálta „szakemberek” próbáltak megkárosítani egy debreceni nyugdíjast

Forrás: police.hu

Egy 89 éves asszony 1,8 millió forintot akart levenni a számlájáról Debrecenben, négy férfit szeretett volna kifizetni bádogosmunkák miatt. A bank alkalmazottja értesítette a rendőrséget – olvasható a police.hu közleményében.

Mint írják, négy román férfi csengetett be egy debreceni nyugdíjashoz 2024. április 16-án dél körül. Elmondásuk szerint ereszjavítással, -cserével foglalkoznak, és hamar felhívták a 89 éves asszony figyelmét a csatornája rossz állapotára. Ugyan az utcáról végezték az állapotfelmérést, mégis kilátásba helyezték, hogy az ilyen „rozoga” csatorna miatt akár bírságot is kaphat a ház tulajdonosa. Persze gyorsan hozzátették, hogy ők orvosolni tudják a problémát. 

A néni megkérdezte, hogy mégis mennyibe fog kerülni, de a csapat szószólója csak legyintgetett, és már kezdték is a munkát. Mindössze egy órát dolgoztak a tetőn, majd közölték a végösszeget, amit 1,8 millió forintban állapítottak meg.

A banki ügyintéző fogott gyanút

Az asszony sokallta, és nem is volt ennyi pénze otthon. A munkások ekkor sem jöttek zavarba, felajánlották neki, hogy elviszik a legközelebbi bankba, és megvárják, míg leveszi a pénzt. Pechükre a pénzintézet ügyintézőjének gyanús lett a néni sürgető szüksége a pénzre, és megkérdezte, hogy miért kell neki ekkora összeg azonnal. A történetet végighallgatta, és rögtön hívta a rendőrséget.

A botcsinálta szakemberek egy parkolóban várták a megvezetett ügyfelüket, aki nagy meglepetésükre rendőrök gyűrűjében tért vissza. A járőrök megbilincselték a román állampolgárokat, az autójukat pedig átkutatták, és több százezer forintot találtak benne. A bűnügyesek csalás bűntett kísérlete miatt hallgatták ki őket. A nyomozás adatai szerint a csapat nem először próbált meg átverni embereket így vagy ehhez hasonló módszerekkel, ezek vizsgálata is az eljárás részét fogja képezni.

Akár Önt is megkereshetik valamilyen terméket vagy szolgáltatást kínáló emberek. Mind vásárlás, mind pedig egy karbantartási szolgáltatás esetén kényelmesnek tűnhet a lehetőség, de számos veszélyt hordoz magában. Kizárólag abban az esetben fizesse ki a szolgáltatást, ha a megbeszéltek szerint történt a kivitelezés! Ha nem Ön kérte a szolgáltatást, legyen körültekintő, és mielőtt megrendelné, tájékozódjon a szolgáltatásra jellemző árakkal és a szolgáltatóval kapcsolatban! Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja azonnal a 112-es segélyhívó számot! Az óvatosság, a figyelem és a határozottság ilyen esetekben megelőzi a későbbi nehéz pillanatokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában