Ítélet

2024.03.26. 13:57

Kapupánttal akarta agyonverni a nőt, amiért az nem viszonozta a szerelmét

A Debreceni ítélőtábla járt el az ügyben másodfokon.

Haon.hu

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Emberölés bűntettének kísérlete miatt tíz év börtönbüntetésre, valamint tíz év közügyektől eltiltásra ítélte az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 szeptemberében a vádlottat. A Debreceni Ítélőtábla közlésében tudatta, az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott érzelmi kapcsolatot szeretett volna kialakítani a sértettel, azonban a nő ezt visszautasította. 2021 októberében a vádlott napközben nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd a sértett nyíregyházi lakásához ment, ahol az utcán megbújva várta, hogy hazaérjen. Amikor a sértett a lakása elé ért, a férfi hátulról megtámadta, egy korábban magához vett kapupánttal több alkalommal a fejét megütötte és közben megöléssel fenyegette. 

A sértett kiabálását egy közelben lakó észlelte, aki a nő segítéségére sietett. A vádlottat a földre teperte, így megakadályozta a további bántalmazást. A sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy a sértett életét kioltsa, annak elmaradása csupán a véletlenen és a tanú hatékony közbelépésén múlott.

A másodfokon eljárt Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában