Sziréna

2024.03.02. 12:57

Így látta az egyik autós az M35-ösön történt péntek esti balesetet

A teherautót követő első két személygépkocsi összeütközött, további tíz járműnek pedig ez elejét rongálta meg az úttestre került törmelék.

Bekecs Sándor

Több autó megsérült az M35-ösön történt balesetben

Forrás: katasztrófavédelem

Mint arról péntek éjszaka beszámoltunk, tizenkét autó sérült meg az M35-ös autópálya Debrecen felé vezető oldalán, a pródi pihenő után miután nagy valószínűséggel durrdefektet kapott az előttük haladó tehergépkocsi. A lerobbanó abroncs megrongálhatta a teherautót, az úttesten pedig a gumiabroncs darabjai és karosszéria elemek is szétszóródtak. A teherautót követő első két személygépkocsi összeütközött, további tíz járműnek pedig az elejét rongálta meg az úttestre került törmelék. 

Viszonylag üres volt előttem az autópálya, így az egyetlen fény, amit láttam, a defektet kapott kamionnak a fénye volt. Amikor megláttam, hogy elakadásjelzővel lehúzódik a leállósávba előttem körülbelül 400-500 méterre, elkezdtem óvatosan a felezővonal felé húzódni, de nem váltottam sávot

– idézte fel a történteket az egyik érintett autós, aki a balesetet követően kereste meg szerkesztőségünket. Elmondta, a teherautó előtt körülbelül 200 méterre, fényszórójának világosságában vette észre, hogy a kamion gumiabroncsa a külső sáv közepén feküdt. 

Azonban mire ezt észlelte, már csak az ütést érezte az autóján, esélye sem volt elkerülni a kárt.  

Így kerülhetett még törmelék az úttestre

– Ezután a kamion mellett elhaladva, attól 50-100 méterre álltam meg a leállósávban, hogy felmérjem a károkat. Miután láttam, hogy viszonylag olcsón megúsztam, nem történt komolyabb sérülés, körülbelül három perc múlva visszaültem az autómba, hogy továbbhaladjak. Amikor indulni készültem, észleltem, hogy a kamionos kikapcsolta az elakadásjelzőjét, begurult mögém, majd ismét bekapcsolta azt. Azt hittem beszélni akar velem, vagy megnézni, mi is történt pontosan, ezért ismét kiszálltam az autóból – mondta az autós. Ekkor viszont a kamion kihajtott a külső sávba, megkerülte a kocsit, és a jobb hátsó kereke nélkül haladt még egy darabig az utón. 

– Ezután visszaszálltam én is a kocsiba és óvatosan elindultam. Megmondom őszintén, a meglepődöttségtől nem is emlékszem pontosan, hogy utána hol állt meg, vagy mikor haladtam el mellette megint. A kamion jobbhátsó része haladása közben szikrázott, valószínűleg ekkor szóródhattak szét további alkatrészek – tette hozzá.

Az autós elmondta, elindulása után a visszapillantó tükrében látta, ahogy a mögötte érkező 3-4 autó szintén elakadásjelzővel állt meg a leállósávban, de mivel sötét volt, azok sérüléseit nem látta. – Mikor elindultam a kamion után, a jobb első gumin én is éreztem, hogy felületi sérülés történhetett, nagyon dobált az autó eleje, ezért a böszörményi pihenőben álltam meg ismét megvizsgálni a kocsit. Ekkor láttam, hogy kisebb darabok szakadtak ki a gumiból – tette hozzá. Ezt követően további másik két autó parkolt be a pihenőbe. A tulajdonosok egymásnak segítettek lökhárítók, ködlámpák visszahelyezésében. 

Utólag olvasva a haon cikkét, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy megúsztuk ennyivel. Mindenesetre ma elviszem az autót a szervízbe

– jegyezte meg az autós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában