Kék hírek

2024.03.14. 08:56

Nem élte túl a hajléktalan, amit a debreceni étterem előtt kapott

A nagy port kavart gyilkossági ügy a jövő héten a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Haon.hu

A rendőrök detoxikálóba vitték a vádlottat

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Debreceni Ítélőtábla március 19-én tárgyalja annak a hajléktalan férfinek az ügyét, akit azzal vádolnak, hogy halálra vert egy férfit az egyik debreceni étterem előtt.

Közleményükben felidézték az eset részleteit: az elsőfokon eljárt Debreceni Törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott 2022 szeptemberében már ittas, illetve kábítószertől befolyásolt állapotban Debrecenben, az egyik belvárosi étterem előtt beszélgetett másik két, szintén ittas hajléktalannal. Kis idő múlva a vádlott szóváltásba keveredett a sértettel, mert nehezményezte, hogy nem szokta őt alkohollal megkínálni. A sértett, hogy elkerülje a további vitát nem válaszolt. A vádlott ekkor megígérte, hogy nem bántja a sértettet, és megkérte a társaságban lévő másik férfit, hogy hozzon neki a dohányboltból cigarettapapírt.

A férfi távollétét kihasználva a vádlott egy zsákvarrótűvel megkarcolta a sértett fejét. Azonban ittas és bódult állapota miatt azt hitte, hogy a sértett a korábbi haragosa édesapja lehet, ezt számon is kérte rajta. Majd feldühödött, önkontrollját elveszítette, nagy erővel rátérdelt a sértett mellkasára, és többször ököllel ütötte a fejét. Majd eltávolodott a sértettől, de visszaszaladt, és újra bántalmazta. A telefonos bejelentések alapján kiérkező rendőrök a detoxikálóba szállították a vádlottat.

A sértett több mint egy hónapos kórházi gyógykezelés után elhunyt.

Az elsőfokon eljárt bíróság 2023 októberében a vádlottat emberölés bűntette miatt tíz év börtönbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott a szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az ügyről korábban ebben a cikkben írtunk részletesen:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában