Sziréna

2024.02.07. 10:56

Nagy volt a riadalom: lezárták a Piac utca egy részét - fotókkal, videóval

A rendőrök és a tűzoltók is kivonultak az helyszínre.

Hajnal László

A tűzoltókat is értesítették, akik azonnal a helyszínre siettek

Forrás: Molnár Péter

Két tűzoltóautó fogta közre szerdán délelőtt Debrecenben a Piac utca Széchenyi és Simonffy utca közti járdaszakaszát, valamint több rendőr felügyeli a biztonságot.

A katasztrófavédelem sajtóügyeletesétől megtudtuk, egy tűzfal repedt meg, ezért zárták le a környéket. A riadalom – elmondása szerint – nagyobb volt, mint a tényleges veszélyhelyzet, szerencsére senki nem sérült meg, a tűzoltók pedig megkezdték a sérült épületrész bontását.

A helyszínen azt tapasztaltuk, az emberek érdeklődve nézik a jelenetet, a Belga Étterem fölé magasodó tűzfal szabad szemmel is jól láthatóan meg van dőlve, egy esetleges erős északi szél akár komoly kárt is okozhatna.

Az egyik közterület-felügyelőtől megtudtuk, egy megrémült járókelő értesítette a hatóságokat. Feltehetőleg a napokban tapasztalt erős széllökések okozhatták a kárt az épület szerkezetében.

 

Mérész Ferenc, az étterem tulajdonosa a Haon megkeresésére elmondta, maga is értesült az intézkedésről. A vendéglátóegységet egyelőre zárva tartják, az épületben nem tartózkodik senki. Hangsúlyozta, elsődleges az emberek biztonsága, így óvatossági alapon a szükséges ideig nem nyitnak ki. Hozzátette, remélhetőleg minél hamarabb visszakapják a lehetőséget, hogy dolgozhassanak, a tűzoltóság vizsgálati eredményétől függően szerdán, az esti órákban akár már újra kinyithat az étterem. 


A tűzoltóknak és a rendőröknek több dolguk is akadt az elmúlt 24 órában, sajnálatos módon komolyabb balesethez is ki kellett vonulniuk. Kedden ugyanis két autó ütközött össze a 35-ös főúton, a baleset helyszínéről két gyermeket is kórházba szállítottak. Erről bővebben ebben a cikkben írtunk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában