Vádemelés

2024.02.20. 08:17

Aláírást hamisított a hajdú-bihari postás, hogy megszerezze az elhunytak járadékait

Több bűncselekmény miatt is vádat emeltek a nő ellen.

Haon.hu

A postásnak felelnie kell a tettéért

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint az elkövető postai kézbesítőként dolgozott egy vármegyei településen. Az asszony a körzetében két személyről is tudta, hogy elhunyt, de amikor számukra a haláluk után is érkeztek kifizetendő összegek, elhatározta, hogy azokat megszerzi magának, hozzátartózóik nevében aláírja a kifizetési bizonylatokat.

A vádlott 2022 júniusa és decembere között ezzel a módszerrel összesen közel 280 ezer forintot tartott meg, az általa meghamisított átvételi aláírásokat tartalmazó utalványokat pedig leadta a postán - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozása során az elkövető elismerte a bűncselekmény elkövetését, az okozott kárt pedig teljes egészében megtérítette.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a nőt súlyosabban minősülő sikkasztás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Hajdúszoboszlói Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a kézbesítői foglalkozástól.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában