Sziréna

2024.02.16. 10:17

A méhlepényt megtalálták a parkban, a halott kisbabát sohasem: Debrecenben ítélik el a gyilkossággal vádolt anyát

A nyíregyházi csecsemőgyilkosság ügye jövő szerdán kerül a Debreceni Ítélőtábla elé.

Haon.hu

Képernyőfotó a nő helyszíni meghallgatásáról

Forrás: Tények

A Debreceni Ítélőtáblán folytatódik február 21-én annak a nőnek az ügye, akit azzal vádolnak, hogy megölte a saját kisbabáját, miután megszülte egy nyíregyházi parkban.

A vádlottnak az ítélőtábla erről szóló közleménye szerint 2020 októberében állapították meg a várandósságát. Állapotáról a nő senkinek nem szólt, azt kifejezetten titkolta, egészségügyi ellátást nem vett igénybe. 2021 áprilisában egy parkba ment, ahol megszülte gyermekét. Az újszülöttet a szülés helyszínén ismeretlen módon megölte, a holttestet ismeretlen helyen elrejtette. A méhlepényt és a köldökzsinórt a szülés helyszínén hagyta, azt az arra járók találták meg és értesítették a hatóságot.

A DNS vizsgálat megállapította, hogy a méhlepény a vádlottól származik. Az újszülött azóta sem került elő

– részletezi az eset körülményeit a bírósági közlemény.

13 év fegyházat kértek rá

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 októberében a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott felmentésért, enyhítésért fellebbezett. 

A Szon.hu az üggyel kapcsolatban – a Tények nyomán – az ítélethirdetéskor azt írta, a nő évekkel korábban egyszer már szült, és akkor sem találták meg a gyereket, csak a méhlepényt. Szerinte az a csecsemő halva született, ezért akkor felmentették őt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában