Kék hírek

2024.02.16. 09:38

Sötét titkot rejtett a betemetett kút: felkavaró gyilkossági ügy a debreceni bíróság előtt

Kútba rejtették egy kalapáccsal leütött férfi holttestét Egerben még 2015-ben. A test évekig hevert a mélyben, csak egy későbbi kúttisztításkor került elő. Az ügyet másodfokon nemsokára Debrecenben tárgyalják.

Haon.hu

A három férfi évekig titokban tudta tartani a szörnyű emberölést

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Brutális gyilkossági ügyet tárgyal február 20-án a Debreceni Ítélőtábla: mint arra a Heol cikke is rámutat, kalapáccsal öltek meg egy férfit az Egri Sas utcában még 2015-ben, a holttest azonban csak évekkel később került elő a kútból, ahová korábban bedobták. A megrázó eset ügyében első fokon tavaly szeptemberben hirdettek ítéletet.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a három vádlott egy közösen bérelt lakóházban éltek. A másodrendű vádlott régóta ismerte az áldozatot, aki 2015-ben többször megjelent a bérleményben. Idővel a sértett látogatásai – rámenőssége miatt - egyre terhesebbé váltak mindhármuk számára. 2015 karácsonya előtti napokban a sértett ismét megjelent, ekkor első- és másodrendű vádlott volt otthon.

Amikor az elsőrendű vádlott éjjel kettesben maradt a vendéggel, ismeretlen okból egy kőműveskalapáccsal leütötte a férfit, melynek következtében a sértett koponyája darabosan betört, koponyaűri vérzés alakult ki, ami rövid időn belül a halálához vezetett. Azt követően, hogy harmadrendű vádlott is megérkezett, a holttestet az udvaron lévő kútba dobták

– olvasható a bírósági közleményben.

Néhány nap múlva az elsőrendű terhelt, K. G. a kutat előbb feltöltötte építési törmelékkel, majd később lebetonozta a kútnyílást a másodrendű vádlott segítségével. Az ünnepeket követően 2016 januárjában – a másodrendű terhelt inspirálására – K. G. és a harmadrendű vádlott elmentek az áldozatuk tanyájára, ahol összeszedték a mozdítható dolgokat. Elhoztak onnan különböző használati tárgyakat, bútorokat, szerszámokat, de még haszonállatokat is. A gyilkosságot a három férfi évekig sikeresen titkolhatta, ám 2020 nyarán kúttisztításkor előkerült a holttest.

Véletlenül egy másik körözött adatait diktálta le a rendőröknek

Mint azt a Debreceni Ítélőtábla írta, hogy 2016 júniusában másodrendű vádlott egy közúti igazoltatás során azért, hogy valós személyazonossága ne derüljön ki - ezért egy korábban kiszabott szabadságvesztés büntetését ne kelljen letöltenie -, egy másik személy adatait adta meg. Azonban abban az időszakban az a személy is körözés alatt állt, ezért a vádlottat őrizetbe vették. Az elfogás során rosszul lett, kórházba szállították, ahol szintén a megadott személy adataival került be a közokiratokba. Az intézkedés során másodrendű vádlott tényleges személyazonossága nem derült ki. Később a férfi őrizetét megszüntették.

A másodrendű vádlottat 2020 májusában egy benzinkúton fogták el, ahol az igazoltatás során a vádlott magát ismét egy másik személy adataival igazolta, és annak nevére kiállított jogosítványt adott át a rendőröknek.

Tíz év börtönt kapott első fokon az elsőrendű vádlott

Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2023 szeptemberében K. G. elsőrendű vádlottat emberölés bűntette és társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. B. S. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett bűnpártolás bűntette, felbújtóként elkövetett lopás vétsége, folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisítás bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt, mint különös visszaesőt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A törvényszék megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. M. T. harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett bűnpártolás bűntette, társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában