<3

2024.02.29. 12:02

Íme egy szívmelengető cicamentés Debrecenből – fotókkal, videóval

A Kishegyesi úton került bajba egy fekete macska.

Haon.hu

Ijedten, de épségben a cica

Forrás: Tóth Imre

Csütörtök délelőtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy Debrecenben, a Kishegyesi úton egy macska van egy villanyoszlopon. A tűzoltók kivonultak a helyszínre, ahol látták, hogy a magasban lévő fekete cica beszorult a vezeték alá, ezért nem tud mozogni – közölte megkeresésünkre Papp-Kunkli Nóra, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

debrecen, katasztrófavédelem, macska, mentés
Egy fekete macska rekedt a villanyoszlopon Debrecenben 
Fotó: Tóth Imre

Az áramszolgáltató munkatársai is megérkeztek, akik rövid időre áramtalanították az oszlopot, így a tűzoltók magasból mentő segítségével lehozták a rémült cicát, majd átadták az idő közben értesített Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület munkatársának, Sebestyén Dórának.

 

Ő megosztotta velünk, egy ápolt macskáról van szó, chip ugyan nincs benne, de nyakörvet visel. Külső sérüléseket nem vélt felfedezni rajta, egyelőre csak a nagy ijedtség jelei látszódnak az állaton.

Arra is kitértünk, mi lesz a cica sorsa. Elmondta, első körben elviszik a rendelőbe, ahol megvizsgálják a macskát, majd készítenek róla képeket, mely alapján egy gazdikereső posztot tesznek közzé az oldalukon, hátha a gazdája így újra rátalálhat elcsavargott kedvencére.

A tűzoltók rendszerint mentenek cicákat: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában