Újabb akció

2024.01.21. 18:54

Újabb gyanúsítottakra csaptak le az ártándi vesztegetési botrány miatt, pénzt és értéktárgyakat is lefoglaltak - videóval

Már 29 gyanúsított, köztük 26 rendőr van a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozásában.

Haon.hu

Bilincsben vitték el

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyben a regionális nyomozó ügyészség a korábbi – 2023. március 7-i és az április 17-ei – nagyszabású, összehangolt eljárási cselekményeihez hasonlóan, csütörtökön is több személyt érintően végzett elfogásokat, kutatásokat és további 4 rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A bűnügyi akcióban az ügyészség felkérésére részt vesz a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség, és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya.

Lefoglalt vagyon

A regionális nyomozó ügyészség a 4 rendőr szolgálati helyén, valamint az érintettek lakóhelyén kutatásokat hajtott végre, amely során készpénz, vagyontárgyak, személygépkocsi, ingatlan valamint bankszámla zárolásával és lefoglalásával több, mint 52 millió forint értékben biztosított igazolatlan eredetű vagyont.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vagyonelkobzás biztosítása érdekében  az eddigi eljárásban összesen, a 29 terheltet érintően közel 290 millió forint értékű vagyon elvonása történt meg.

Mint ismert, a megalapozott gyanú lényege szerint 2021 márciusától a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészek a szolgálataik során rendszeresen követtek el korrupciós bűncselekményeket, amelyek megvalósításában civil személyek is segítségükre voltak.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A regionális nyomozó ügyészség az eljárásba most bevont 4 gyanúsított letartóztatására tett indítványt, melyről a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa dönt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában