Helyszíni riport

2024.01.20. 15:00

Az egész környék gyászolja a böszörményi tűzben elhunyt 83 éves pedagógust – fotókkal, videóval

Ha hinni lehet a szomszédok találgatásainak, esélye sem volt, hogy élve hagyja el lángoló otthonát a 83 éves pedagógus.

Haon.hu

Ketten tartózkodtak a kigyulladt lakásban, az egyikük még ki tudott menekülni

Forrás: Molnár Péter

Mint arról portálunk is hírt adott, péntekről szombatra virradó éjjel hajdúböszörményi társasházi otthonában hunyt el egy idős nő. A végzetes lakástűzről a Haon szombat déli ottjártakor már csak a kormos falak és a hitetlenkedve nézelődő szomszédok egy csoportja tanúskodott. A szomszédos társasházban élő idős nő az épülettel szemben idézte fel ismerőseinek a tűzben 83 évesen elhunyt nyugalmazott pedagógus emlékét.

A lánya nehézkesen beszélt, ezért nem ő hívta a tűzoltókat, hanem a szomszéd

– jegyezte meg.

Hajdúböszörmény, halálos lakástűz, tűzoltók, katasztrófavédelem
Az idős nő nem tudta elhagyni a lakást 
Forrás: Molnár Péter

Az épületben élő Munkácsi Bettinához és családjához hajnali 1 órakor kopogtatott be a rendőrség azzal, hogy tűz van, és ezért el kell hagyniuk az épületet. – A melegedő busz itt állt a ház előtt, de már reggel 6-kor visszaengedtek bennünket a lakásunkba – mondta. Felidézte azt is, hogy mivel korábban a szemközti üzletsoron fagylaltozóban dolgozott, napi rendszerességgel kiszolgálta a tragédia áldozatát.

A szemközti társasházban élő Nagy Tibor az érintett épületben bérel garázst, amit a déli órákban még javában szellőztetett. Őt a felesége ébresztette fel éjszaka, amikor meghallotta a szemben álló épület előtti szirénazajt.

Borzasztóan sajnálom, ami történt, de még belegondolni sem merek, milyen szerencsések vagyunk, hogy mindez nem velünk történt meg

– fűzte hozzá.

Még keresik az okokat

A közös képviselőt, Bognár Máriát a lakók hívták fel telefonton a történtek miatt. Kérdésünkre a helyszínen arról tájékoztatott, hogy úgy tudja, az elhunytnak nemrég mindkét lábát amputálták, ezért nem tudta elhagyni a lángoló otthonát.

A tűz okát hivatalosan még nem lehet tudni, de annyi biztos, hogy nagyon erős dohányos volt, és bár senki nem meri kimondani, lehet, hogy egy égő cigaretta okozta a halálát

– jegyezte meg.

Hajdúböszörmény, halálos lakástűz, tűzoltók, katasztrófavédelem
A közös képviselő a helyszínen adott tájékoztatást 
Forrás: Molnár Péter

Hogy a tűzriasztó berendezés működött-e, még nem tudják, mivel a tűz kiterjedt a lépcsőházba, ahol a kapcsolót lehet vezérelni, és olyan hőhatás érte a területet, hogy még a szemben lévő lakás bejárati ajtaja is megolvadt. – A társasházi szabály tűzvédelmi rendje szerint cselekedtek a tulajdonosok, akik azonnal hívták a katasztrófavédelmet és a mentőt, emellett a menekülési útvonalat jelző táblák vannak elhelyezve az épületben, de hiába foszforeszkálnak, ha a füst miatt fél méter távolságra sem láttak a lakók – magyarázta.

Információink szerint az áramot 14 óra magasságában kapcsolták vissza az épületben.

Segít az önkormányzat

Az esetről a Facebookon számolt be a város, mint írták, az eset következtében az áldozat lánya is súlyosan megsérült, kórházba kellett szállítani. A tűz miatt a városvezetés felvette a kapcsolatot a közös képviselővel, a helyszínre érkezve pedig a lakókkal is egyeztettek. 

Mint írták, az önkormányzat az érintett károsult szomszédoknak azonnali gyorssegélyt nyújt a tűzeset következményeinek enyhítésére.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában