Összefoglaló

2024.01.02. 11:12

Szenteste napján is volt dolguk a hajdú-bihari kutató-mentőknek

Összesen hat esetben riasztották az önkéntes segítőket.

Haon.hu

Közúti balesethez is vonulniuk kellett

Forrás: Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Az év utolsó hónapja a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület számára is karácsonyi készülődéssel telt el. Mind a decemberi összegzésükben írják, a novemberi mellett az egyik legbékésebb hónap volt az egyesület életében: hat esetben volt szükség a segítségükre.

Háromszor tűzoltó beavatkozáson vettek részt, háromszor pedig mentőszervezetként indultak el. Két esetben kerestek eltűnt személyt, akiket szerencsére megtaláltak, jelen voltak műszaki mentésnél, elektromos meghibásodás miatt kigyulladt háznál, közúti balesetnél.

Szenteste napján is természetesen fenntartottuk a készenlétet, délelőtt 9 óra után jött a riasztás, hogy egy családi ház melléképülete kigyulladt. Természetesen nem volt kérdés, négy fővel azonnal a helyszínre vonultunk, és megkezdtük a beavatkozást

 – írják.

Emellelett természetesen folytatódtak a képzéseik, illetve a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány megrendezésében részt vettek egy vizsgán, ahol újabb mentőkutya párosuk, Kocsis Sándor és Vlad is sikeres területkutató vizsgát tett, így az egyesületnek immár három bevethető mentőkutyája van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában