Sziréna

2023.12.06. 11:40

18 éves férfi vert át debreceni lányokat – a bizalmukba férkőzött, majd 300 ezer forintot csalt ki tőlük

A férfi tehetős befektetőnek adta ki magát.

Haon.hu

A fiatal férfi kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A rendőrök befejezték a nyomozást azzal a csalóval szemben, aki 300 ezer forinttal károsított meg két debreceni lányt – tudatta szerdai közlésében a police.hu.

A 18 éves férfi a közösségi médiában ismerkedett meg későbbi áldozataival 2022 nyarán. Hetekig, hónapokig beszélgettek, már-már baráti kapcsolat alakult ki közöttük. Tehetős befektetőnek adta ki magát, aki a digitális piacon is jártas. Tudatosan a lányok bizalmába férkőzött, majd felajánlotta nekik, hogy a pénzüket megforgatja kriptovalutában. Azt ígérte, hogy a többszörösét kapják vissza. Összesen 300 ezer forintot utaltak neki, azonban se ezt a pénzt, se az ígért hozamot nem kapták meg.

A nyomozás során arra is fényt derítettek, hogy a férfi állításai minden valóságot nélkülöztek. Soha nem volt befektető, semmilyen pénzügyi tapasztalattal, tudással nem rendelkezett, de még csak nem is a saját nevén volt jelen a közösségimédia-felületen.

A fiatal férfi kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A Debreceni Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben, a rendőrök a nyomozást elvégezték, és az iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában