Sziréna

2023.10.02. 12:36

Prostitúcióra kényszerített három böszörményi férfi fiatalkorú lányokat Debrecenben – videóval

A rendőrök befejezték az ügyben a nyomozást, a három gyanúsítottnak a bíróságon kell felelniük tetteikért.

Haon.hu

A gyanú szerint a 20 éves férfi megerőszakolhatta az egyik lányt

Forrás: police.hu

A hajdú-bihari rendőröknek olyan információ jutott a tudomására, hogy két fiatalkorú lányt prostitúcióra kényszerítenek Debrecenben. A nyomozók azonnal az ügy felderítésébe kezdtek, és részletes adatgyűjtést végeztek, továbbá számos tanút is meghallgattak. A kapott információ beigazolódni látszott, egy 20 éves fiatal férfi, valamint két 19 éves társa került a látókörükbe – olvasható a police.hu közlésében.

A nyomozás adatai szerint a lányokat többször is arra kényszerítették, hogy Debrecenben prostitúciós tevékenységet folytassanak. Az ellenkező sértetteket rendszeresen bántalmazták, megfenyegették, a szexuális szolgáltatásokért kapott pénzt pedig természetszerűleg vették el tőlük. Gyanú merült fel továbbá arra vonatkozólag is, hogy a 20 éves férfi megerőszakolta az egyik lányt.

A hajdú-bihari bűnügyesek a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 2022. október 26-án hajnalban fogták el a három hajdúböszörményi lakost. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya mindhárom gyanúsítottal szemben emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást, a 20 éves férfinak pedig 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett miatt is felelnie kell.

A rendőrök befejezték a nyomozást, és az iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában