Vádemelés

2023.10.19. 08:10

Kirúgásra hajtott? Ittasan törte össze a főnöke autóját egy férfi Tiszagyulaházánál

A fiatal férfi ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség emelt vádat.

Haon.hu

Rosszul végződött a kaland

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a vádlott március 31-én, a délutáni órákban a munkaadója engedélyével hazavitte az autót azért, hogy azt kitakarítsa.

A fiatal férfi az este folyamán alkoholt fogyasztott, majd 22 óra körüli a munkáltatója engedélye nélkül használta az autót, azzal közlekedett, majd Újtikos felől Tiszagyulaháza irányába haladva ittassága és figyelmetlensége folytán az útról lesodródott és a vízelvezető árokba csapódott - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

A gépjárműben jelentősebb anyagi kár keletkezett, illetve a vádlott megsérült.

A cselekményt követően a férfival szemben végrehajtott rendőri intézkedés során megállapították, hogy az elkövető ittas állapotban vezette a személygépkocsit.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában