Ítélethirdetés

2023.10.31. 10:59

A seicentós üldözés megvan még? Pénteken kiderül, mennyit kapnak a szerbek, akik egy debreceni ékszerboltot akartak kirabolni – fotókkal

Tavaly januárban forgatták fel a belvárost.

Haon.hu

Debrecen belvárosában üldözték rendőrök a vádlottakat, a testvérek a meneküléshez használt gépkocsival a Csapó és Bercsényi utcák sarkán parkoló több gépjárműnek nekiütköztek

Forrás: Napló-archív

Ítéletet hirdet a Debreceni Törvényszék annak a két szerb vádlottnak az ügyében, akikkel szemben társtettesként, fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség – közölte a Debreceni Törvényszék.

A vádirat szerint a szerb testvérek 2022 januárjában átutazóban tartózkodtak Magyarországon, Debrecenben az ismerőseiket keresték fel. Az idősebb férfi 2022. január 20-a körül Debrecen belvárosában felfigyelt egy kis ékszerboltra és megfigyelte, hogy ott kizárólag egy személy dolgozik. A férfi bement az üzletbe és azt a látszatot keltette, hogy aranyláncot akar vásárolni, közben felmérte a környezetet, illetve a bolt árukészletét. A vádlott végül megállapodott az eladóval, hogy vastagabb ékszert szeretne, amit a sértett megrendelt számára.

Többször megütötték 

A testvérpár ezt követően megbeszélte, hogy a kiszemelt ékszerboltot kirabolják. Az idősebb férfi szerzett egy gáz-riasztó fegyvert, a testvére pedig magával vitt egy sporttáskát és több gyorskötözőt, majd 2022. január 27-én a nyitást követően megjelentek a sértett ékszerüzletében. Először az idősebb férfi ment be és az egyedül lévő sértettől kérte, hogy mutassa meg neki a kirakatban lévő aranyláncokat. Eközben lépett be a helyiségbe a társa, aki a nála lévő gáz-riasztó fegyvert a sértettre fogta. 

A sértett ekkor közölte a vádlottakkal, hogy vigyék el az üzletben található értékeket, azonban ennek ellenére a két vádlott rátámadt a férfira, ököllel többször megütötték a fejét és a 83 darab, közel 4,5 millió forint értékű aranygyűrűt tartalmazó tálcát beletették a sporttáskába.

 A bántalmazott eladó igyekezett erőteljesen igyekezett megakadályozni a táska elvitelét, ezért a vádlottak azt és a gáz-riasztó fegyvert is a helyszínen hagyták, majd elmenekültek a helyszínről.

Autós üldözés volt a belvárosban

A vádlottak a közelben leparkolt Fiat Seicento típusú személygépkocsihoz futottak, miközben két járókelő próbálta őket utolérni. A szerb vádlottak beültek a gépkocsiba, majd azzal elhajtottak. Elfogásukra több egységet is bevetett a rendőrség, Debrecen belvárosában üldözték rendőrök a vádlottakat, akiket 10 óra 30 perc körül fogtak el, miután a testvérek a meneküléshez használt gépkocsival a Csapó és Bercsényi utcák sarkán parkoló több gépjárműnek nekiütköztek és azokat megrongáltak. 

A bűncselekmény elkövetésének időpontjában az ékszerboltban több mint 48 millió forint értékű ékszer és közel 4 millió forint készpénz volt, amelyet a vádlottak meg akartak szerezni. A sértettnek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, intenzitására és kitartó jellegére fennállt a nyolc napon túl gyógyuló sérülés bekövetkezésének lehetősége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában