12 vásárló, 200 ezres kár

2023.10.27. 08:24

Kamu internetes jegyüzér ellen nyomoztak a debreceni rendőrök

Úgy árult koncertjegyeket, hogy nem is voltak neki. A debreceni rendőrök a Mátrix Projekt keretében vizsgálódtak ellene..

Haon.hu

Elsősorban ruhákat, cipőket kínált eladásra

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 12 rendbeli csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy dunaharaszti lakossal szemben, olvasható a police.hu-n. A gyanúsított 2022 júniusa és novembere között Facebook-csoportokban árult különböző koncertjegyeket, miközben nem is rendelkezett velük. Miután a gyanútlan vásárlók átutalták a jegyek vételárát, a férfi nem küldött nekik semmit. Több mint 200 ezer font kárt okozott, és egy tucat vásárlót vert át a hirdetéseivel. A 41 éves férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

A közleményben hozzátették: a rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat talál a KiberPajzs oldalán.​

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában