Sziréna

2023.10.05. 16:14

Lehetetlen küldetés: 14 migránst akart átcsempészni az országon a román sofőr

A biharkeresztesi rendőrök ellenőrizték a kisbuszt és annak utasait.

Haon.hu

A migránsokat – meghallgatásuk után – átadták a Román Határőrizeti Szerveknek

Forrás: police-hu

A biharkeresztesi rendőrök a helyi benzinkútnál ellenőriztek egy kisbuszt október 4-én éjfélkor, amelyet egy román férfi vezetett. A police.hu közlése szerint a kocsiban a sofőrön kívül 14  külföldi tartózkodott, akik indiai, pakisztáni és srí-lankai állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A megalapozott gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett miatt indított eljárást. A nyomozók a román állampolgárt bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A migránsokat – meghallgatásuk után – átadták a Román Határőrizeti Szerveknek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában