Vádemelés

2023.09.28. 08:44

Repül a sorompó, ki tudja, hol áll meg, ki tudja, hol áll meg s kit hogyan talál meg

Vádat emelt az ügyészség a sofőr ellen, aki egy debreceni átjáróban tört csapórudat.

Haon.hu

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki autójával letört egy sorompót Debrecenben, közölte a vármegyei főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető idén május 4-én késő délután Debrecenben közlekedett autójával. Egy négysávos útszakaszon haladt, és amikor egy vasúti átjáró kereszteződéséhez ért, a fényjelző készülék tilos jelzését már csak akkor vette észre, amikor behajtott az átjáróba. Ekkor megállt, de csapórúd rácsukódott az autójára.

Ekkor az elkövető tolatni kezdett, de ezzel letörte a csapórudat, majd adatainak hátrahagyása nélkül távozott a helyszínről.

debrecen sorompó ügyészség
Forrás: ügyészség

Az ügyészség rámutat: a férfi a cselekményével megszegte a vasúti átjárók megközelítésére vonatkozó közlekedési szabályokat, ezzel pedig veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát, valamint mások életét és testi épségét.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a férfival szemben az ügyiratok alapján pénzbüntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában