Megkockáztatta, nem jött be

2023.09.29. 10:39

Erre az éjszakára még sokáig emlékezni fog az álmosdi motoros, de valószínűleg a rendőrök is

Három óra alatt két balesetet is okozott az ittasan robogózó fiatal férfi.

Haon.hu

Közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre még március 11-én 4 óra körül. Egy robogós nekiütközött egy szabályosan közlekedő taxinak Debrecenben, a Piac utcán.

baleset debrecen rendőrség
Forrás: police.hu

A motort vezető férfi könnyű sérüléseket szenvedett, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda viszont pozitív értéket mutatott. A rendőrök a helyszínen elvették a vezetői engedélyét, a mentőszolgálat munkatársai pedig kórházba szállították, ahol a sérüléseinek ellátása mellett vér- és vizeletmintát is vettek tőle, számolt be a vármegyei rendőr-főkapitányság.

A vizsgálatok után az álmosdi lakoshoz barátnője is csatlakozott, majd úgy döntöttek, hogy visszamennek a motorért a Piac utcára, és Hajdúböszörménynek veszik az irányt. Igaz, még három óra sem telt el azóta, hogy a férfi balesetet okozott ittasan, mégis felültek a motorra, és bíztak abban, hogy gond nélkül eljutnak úti céljukig.

Nem így történt, a Böszörményi úton egy előttük haladó autóba hajtottak. Egyikőjük sem sérült meg, a férfi következő útja viszont a Debreceni Rendőrkapitányságra vezetett, ez esetben a járőrök vitték.

baleset debrecen rendőrség
Forrás: police.hu

A 23 éves motoros gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a felelősségét a balesetek okozásáért, és azt sem tagadta, hogy mindkét alkalommal a korábban elfogyasztott alkohol hatása alatt lehetett. A rendőrök járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást vele szemben. A szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában