Gondatlanság

2023.08.09. 11:38

Áthajtott a földön fekvő emberen, lezárult a nyomozás a tragikus debreceni baleset ügyében

Minden részlet kiderült a Pósa utcai cserbenhagyásos gázolásról.

Haon.hu

Forrás: police.hu

Mint arról már korábban beszámoltunk, egy úttesten fekvő férfit gázoltak halálra Debrecenben, a Pósa utcán 2021. december 14-én este. A rendőrök aprólékos helyszíni szemlét tartottak a balesetet követően, majd nagy erőkkel a gázoló keresésébe kezdtek. A begyűjtött bizonyítékoknak és az adatgyűjtéseknek köszönhetően két nap alatt azonosították az autót és annak vezetőjét – adta ki közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

baleset-gazolas-posa-utca-2021
Bizarr részlet a helyszínről.
Forrás: police.hu

A 65 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol halálos baleset gondatlan okozása vétség, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették. A Debreceni Járásbíróság a helyi lakos bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A rendőrök minden részletre kiterjedő, átfogó és pontos nyomozásban vizsgálták a baleset körülményeit, továbbá szakértői véleményekkel próbáltak minél pontosabb képet kapni az eset részleteiről. Mint kiderült, a gyalogos valóban az úttesten feküdt, amikor az autós odaért és áthajtott rajta. A vizsgálatok és a bizonyítási kísérlet is azt támasztották alá, hogy a személyautó vezetőjének látnia, észlelnie kellett volna a földön fekvő embert, és azt is, hogy elgázolja.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek, zárja közleményét a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában