Vizsgálják az esetet

2023.08.28. 15:06

Fontos részletet árult el a rendőrség az Egyetem téri lövöldözésről

Két hete lőtte fejbe magát egy idős férfi Debrecenben, az Egyetem téren. A nyomozás részleteiről kérdeztük a rendőrséget.

Haon.hu

Augusztus 14-én dördült el a halálos lövés Debrecenben

Forrás: Napló-archív

A haon.hu elsők között számolt be 2023. 08. 14-én kora este, hogy lövés dördült Debrecenben, az Egyetem téren. A helyszínen, az egyik padnál, illetve a kavicságyon vérnyomokat lehetett látni, nem sokkal később pedig a rendőrség közleményben tudatta a tragikus hírt, miszerint egy 82 éves férfi maroklőfegyverrel vetett véget az életének

Idegenkezűségre utaló jel ekkor nem merült fel a halálesettel kapcsolatban, ugyanakkor a rendőrség vizsgálta annak körülményeit.

A tragédiát követően több pletyka is szárnyra kapott, miszerint az egyetem egyik oktatója vetett véget az életének, de információink szerint ez nem fedi a valóságot. 

A haon.hu úgy tudja, hogy a 82 éves férfi az egyetem környékén élt, rövid idő leforgása alatt pedig számos családi tragédia történt az életében, amely az elkeseredett döntéséhez vezethetett.

A rendőrség vizsgálja az esetet

Két héttel az eset után portálunk megkereste a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányságot: arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen szakaszban van a nyomozás, illetve érdeklődtünk az elkövetéshez használt lőfegyverről és annak birtoklásának körülményeiről is. A sajtóügyelet közléséből megtudtuk, hogy a Debreceni Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit. Olvasói nyelvre lefordítva mindez annyit jelent, hogy az eljárás lezárultáig a rendőrség nem nyilatkozhat érdemben az ügyről. Hatósági eljárásokat rendszerint öngyilkosság, illetve idegenkezűséget kizáró halálesetnél rendelnek el. A rendőrség közölt azonban egy érdekes részletet is, miszerint az eddig lefolytatott vizsgálat alapján megállapították, hogy 

a férfi lőfegyver tartásához nem rendelkezett engedéllyel.

Bárki kerülhet olyan krízishelyzetbe, amelyet külső segítséggel tud átvészelni. Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévőknek fenntartott, ingyenesen hívható 06 80 820 111-es telefonszámot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában