Sziréna

2023.07.13. 11:39

Cipős ügy: újabb hét helyszínen kutattak a hajdú-bihari rendőrök

Összesen 32 rendőr vett részt az összehangolt akcióban.

Haon.hu

A kutatás helyszínei két gazdasági társasághoz kapcsolódnak: azok székhelyeit, telep-, fióktelephelyeit, valamint a két cég vezető tisztségviselőjének magánlakását, albérletét érintették

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársai összehangolt akciót tartottak, amelyben összesen 32 rendőr vett részt – tudatta a police.hu csütörtöki közlésében.

Forrás: police.hu

A nyomozók július 11-én hajnalban két vármegyében, hét helyszínen hajtottak végre kutatásokat, mely során az ügyhöz kapcsolódó iratokat, valamint számítógépen, mobiltelefonon tárolt elektronikus adatokat foglaltak le. A kutatás helyszínei két gazdasági társasághoz kapcsolódnak: azok székhelyeit, telep-, fióktelephelyeit, valamint a két cég vezető tisztségviselőjének magánlakását, albérletét érintették.

A büntetőeljárás fókuszában olyan ortopéd szakorvosok, valamint velük együttműködő vállalkozások állnak, akik/amelyek a jogosulatlanul felírt gyógyászati segédeszközök után a vényeket felhasználva megkárosították Magyarország költségvetését. A receptek gerincortézis és egyéb gyógyászati segédeszköz elkészítésére jogosítottak.

Forrás: police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában