Sziréna

2023.06.20. 13:12

Íme a hajdú-bihari rendőrök intelmei a vakáció idejére

A gondtalan nyár érdekében hasznos tanácsokkal rukkolt elő a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Ismertessük meg a gyerekekkel a biztonságos közlekedés alapjait! (illusztráció)

Forrás: MW-archív

Elkezdődött a vakáció, egyre több gyerekkel találkozhatunk közlekedésünk során. Fontos, hogy a nyári szünetben is fokozottan odafigyeljünk rájuk akár autóval, akár kerékpárral kelünk útra, hiszen ők a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb résztvevői a közlekedésnek. Még nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, amelyek a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül szükségesek, nem érzik a rájuk lelkesedő veszélyeket – hívja fel a figyelmet a police.hu.

A balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság hasznos tanácsait!

  • Fontos, hogy tanítsuk meg kicsiknek a legfontosabb szabályokat! Ismételjük át a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb elemeit, mondjuk el nekik, hogy ne siessenek, inkább lassabban és fokozott figyelemmel haladjanak. 
  • Közlekedésünk során ismertessük velük, hogy bizonyos helyzetekben hogyan cselekedjenek, ezáltal tudatosítsuk bennük a lehetséges veszélyhelyzeteket!
  • Hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy álló jármű takarásából soha ne lépjenek az úttestre, és azon kellő körültekintéssel keljenek át.
  • És a legfontosabb: mindig mutassunk jó példát számukra!
     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában