Sziréna

2023.06.22. 09:07

Halálos baleset Püspökladánynál: elgázolta, majd cserbenhagyta a két motorost

Lezárult a nyomozás a gyanúsítottal szemben, aki a baleset idején eltiltás hatálya alatt vezetett.

Az egyik motoros még a helyszínen életét vesztette a Püspökladánynál történt balesetben

Forrás: Napló-archív

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett és halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy püspökladányi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 4-es számú főúton haladt Karcag irányába 2022. június 28-án dél körül, amikor autójával áttért a szemközti forgalmi sávba, és nekiütközött két motorosnak. Miután kiszállt az autóból, a férfi gyalogosan elhagyta a helyszínt anélkül, hogy a sérülteknek segítséget nyújtott volna – írja a police.hu.

A balesetben az egyik motoros a helyszínen életét vesztette, míg társa életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az egyenruhások a bejelentést követően adatot gyűjtöttek, és azonosították az autó vezetőjét, akivel szemben elfogatóparancsot adtak ki. A sofőrt Debrecenben fogták el, előállították, gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során az is kiderült, hogy a férfit a Püspökladányi Járásbíróság korábban három évre eltiltotta a járművezetéstől.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, majd a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában