Sziréna

2023.06.26. 10:20

Nagy meglepetéseket rejtettek a Hajdú-Biharban lekapcsolt kisbuszok

A rendőrök a hétvégén több illegális migránst, valamint két embercsempészt is elfogtak. Egy román és egy ukrán férfit vettek bűnügyi őrizetbe.

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai június 24-én 13 illegális migránst tartóztattak fel, míg egy ukrán embercsempészt állítottak elő. Utóbbi, épp az utasait várta Fülöp belterületén egy kisbusszal, amikor ellenőrizték a rendőrök - írja a police.hu.

Ugyanezen a napon reggel, a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Bedő külterületén három külföldit ellenőriztek, míg nem sokkal később a 42-es számú főúton egy kisbuszt állítottak félre. Mint kiderült, a járműben a román sofőrön kívül további 16 fő utazott. Este 22 órakor Ártándnál, a magyar-román közös szolgálatellátás során további 15, míg másnap reggel három illegális migránst fogtak el.

A rendőrök a magukat srí-lankai, bangladesi, pakisztáni, indiai, afgán állampolgároknak valló külföldieket előállították, majd átadták a román hatóságnak.

Még felsorolni is sok, hogy hány migránst kaptak el a rendőrök
Forrás: police.hu

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az ukrán és a román férfivel szemben embercsempészet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában