Önbíráskodás

2023.06.30. 15:49

Debrecenben kell felelnie a vascsővel rendőrökre támadó férfinak

Nem tetszett neki a rendőri intézkedés, ezért saját kezébe akarta venni az ügyet.

A férfi utána szaladt a távozó rendőrautónak.

Forrás: Illusztáció: MW-archív

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 30 éves férfi ellen – adta hírül az ügyészség pénteken.

A vádirat szerint 2022 júniusában az ittas nyírségi férfi a segélyhívón keresztül bejelentést tett, azonban nem volt megelégedve a megtett rendőri intézkedéssel. Az egyenruhások ugyanis azt közölték a férfival, hogy a bejelentés tárgyát képező anyagi sérelmét bírósági úton tudja érvényesíteni.

A felindult férfi kijelentette, hogy maga oldja meg a sérelmesnek tartott ügyet, és a már lassan távolodó szolgálati autó nyitott ablakán keresztül ököllel a rendőr feje irányába ütött, de a nagy erejű ütés csak a járművet találta el.

A rendőrök a szolgálati gépkocsiból kiszálltak, egyikük megfogta a férfi karját, azért, hogy elfogja, a férfi azonban egyre agresszívebb lett, kirántotta magát a fogásból. Az elkövető az ingatlan udvarára menekült, majd egy 3 méter hosszú vascsővel a kezében indult meg a rendőrök felé, miközben bántalmazással fenyegette őket.

Az egyik rendőr a férfi támadásától tartva elővette a szolgálati maroklőfegyverét, végül a támadást az elkövető testvére hárította el, aki megakadályozta fivérét abban, hogy a vascsővel az utcára lépjen.

Ezután a férfi elmenekült és a felkutatására tett rendőri erőfeszítések sem jártak eredménnyel. A férfit 2023 tavaszán európai elfogatóparancs alapján Németországban fogták el.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és sikeresen indítványozta letartóztatását.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy – a többszörösen büntetett –, jelenleg is letartóztatásban lévő férfit a bíróság halmazati büntetésül ítélje letöltendő börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra.

HAON

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában