Kék hírek

2023.04.11. 08:17

Szó szerint megfizethet bűnéért a tiszagyulaházi machetés őrjöngő

Vádat emeltek a tavaly decemberi eset ügyében, a férfi pénzbüntetést kaphat.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki mérgében nekiesett egy telefonfülkének, közölte a vármegyei főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető még tavaly december 1-én este a tiszagyulaházi otthonából kerékpárral a település központjába ment. A férfi a sérelmére korábban elkövetett lopások miatti dühében elhatározta, hogy a faluban tönkretesz néhány távközlési berendezést, így otthonról magával vitt egy machetét és egy húsvágó bárdot.

Forrás: police.hu

A vádlott ezután betörte egy telefonfülke ajtajának üvegét, majd egy közelben lévő távközlési szerelvénydobozra is többször ráütött. Cselekményével a szolgáltató sértettnek 11 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg. A férfi kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen – írta az ügyészség.

Telefonfülke Tiszagyulaháza
Forrás: police.hu

A nyomozást végző hajdúnánási rendőrök az emberi élet kioltására is alkalmas eszközöket lefoglalták.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a Hajdúböszörményi Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, a machetét és a bárdot pedig kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában