Sziréna

2023.03.27. 13:05

Több mázsányi haltetemmel okozott komoly veszélyt a hajdú-bihari tótulajdonos

Az állati eredetű hulladék nem megfelelő tárolása miatt nyomozás folyt ellene.

Lezárult a nyomozás a gáborjáni haltetemek ügyében

Forrás: police.hu

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. április 22-én arról, hogy óriási mennyiségű haltetemet találtak egy mezőgazdasági területen, Gáborján mellett. A nyomozók azonnal az ügy felderítésébe kezdtek, és hamar kiderült, hogy az elpusztult állatokat egy közeli tóból vihették oda − emlékeztet friss közleményében a police.hu.

A rendőrök meghallgatták a tó tulajdonosát, aki azonnal elismerte, hogy ő szállította a helyszínre a több száz kilogramm halat. Az állatok nagy valószínűséggel oxigénhiány miatt pusztulhattak el, a 40 éves férfi pedig úgy gondolta, hogy előbb összegyűjti az összes elhullott halat és csak utána értesíti a hatóságokat.

A nyomozás adatai szerint az elhelyezett állati eredetű hulladék alkalmas lehetett volna az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve az élő szervezetek veszélyeztetésére.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a férfival szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában