Több dolog miatt is bűzlik a történet

2022.05.02. 10:59

Több ezer haltetemre bukkantak egy hajdú-bihari szántó mellett

Nem történt bibliai csoda, az állatok másként kerültek oda.

Forrás: police.hu

A bejelentés 2022. április 22-én érkezett a rendőrségre arról, hogy óriási mennyiségű haltetemet találtak egy mezőgazdasági terület mellett. A nyomozók azonnal az ügy felderítésébe kezdtek és hamar kiderült, hogy az elpusztult állatokat egy közeli tóból vihették oda - számolt be róla a rendőrség.

A rendőrök meghallgatták a tó tulajdonosát, aki azonnal elismerte, hogy ő szállította a helyszínre a több száz kilogramm halat. Az állatok nagy valószínűséggel oxigénhiány miatt pusztulhattak el, a 40 éves férfi pedig úgy gondolta, hogy előbb összegyűjti az összes elhullott halat és csak utána értesíti a hatóságokat.

A nyomozás adatai szerint az elhelyezett állati eredetű hulladék alkalmas lehetett volna az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve az élő szervezetek veszélyeztetésére.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a férfival szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában