Sziréna

2023.01.30. 16:16

Sok volt már Dinnye és bandája rovásán – helyszíni riport a gyilkosságtól megdöbbent Furtáról

A helyiek szerint az áldozat ismerte a társaságot, akik végeztek vele.

Forrás: Czinege Melinda

Nyugodt és békés az élet Furtán, így látják a község lakói is. Hiszen még nagyobb városokban is ritkán történik olyan gyilkosság, mint amilyen pénteken este volt a faluban. A Haon hétfő délutáni helyszíni riportja során kiderült, a helyiek néhány órája értesültek a tragédiáról a közösségi médiából. Így most erről beszél mindenki.

Emberölés Furtán
Forrás: Czinege Melinda

Az 54 éves férfit többé-kevésbé az egész falu ismerte, és mindenkit lesújtott a hír, ám kevesen tudnak a gyilkosság körülményeiről. Sokan sokfélét beszélnek. Egy idős nő például azt mondta, reméli, elkapják a gyilkost. Megnyugtattuk, hogy a négyfős társaság minden tagját rövid időn belül letartóztatta a rendőrség.

Jól ismertem azt a bandát, sok galibát okoztak már Furtán. Rengeteg rablás, lopás van a rovásukon. Rajtuk kívül senki nem csinált komolyabb bajt. A környékbeliek tartottak tőlük, de most már remélem, jó ideig nem térnek vissza a börtönből 

– jegyezte meg az egyik helybeli férfi.

A pénzt akarták

Egy furtai hölgy úgy véli, a férfi halálát az okozta, hogy rossz társaságba keveredett. – Rendes ember volt, soha senkinek nem ártott. Miután összebarátkozott ezzel a társasággal, sok időt töltöttek együtt, gyakran összejártak inni. Ez okozta a vesztét – mondta. Szavai szerint a hírhedt társaság legfiatalabb tagja volt a legvérmesebb közülük. Az alkata miatt Dinnye becenévre hallgató fiatalember gyakran volt erőszakos. A nő hozzátette, gyerekkora óta ismeri az áldozatot, bár nem tartották a kapcsolatot.

Emberölés Furtán
Forrás: Czinege Melinda

– A szülei halála óta egyedül élt, volt egy testvére, de ő régen Pestre költözött. Volt egy élettársa is, ő vette fel a nyugdíját, és abból éltek. Azt beszélik, hogy ezt akarták megszerezni tőle azok a gyilkosok – mondta.

Egy idős úr szerint régen elképzelhetetlen lett volna Furtán az ilyesmi.

Az a baj, hogy már bárkit beengednek ide. Így néha olyan emberek is ideköltöznek, akik csak bajt hoznak magukkal 

– csóválta a fejét.

A polgármester is megszólalt

Krucsó Antal, Furta polgármestere portálunknak elmondta, a település lakossága tisztelettudó emberekből áll. Mint mondta, mindenkinek van munkája, aki mégsem dolgozik, közmunkaprogramban vesz részt, ez harminc embert érint a községben.

– A furtai lakosság békés és törvénytisztelő polgárokból áll. Némi közlekedési szabálytalanságon kívül nem jellemző, hogy problémát okozna valaki – mondta. Azt azonban elismerte, a környékről beszivárgott néhány nemkívánatos egyén, akik nem a helyi őslakosság részét képezik, és nem is jó szándékkal érkeztek a községbe.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában