Felháborító

2022.12.22. 15:16

Valótlan bejelentést tett egy 16 éves fiatal, a tűzoltók szükségtelenül vonultak a helyszínre

„Tűz van! ........”Segítség tűz van!” ezekkel a szavakkal tett bejelentés a központi segélyhívóra október 12-én 10 óra körül egy fiatal.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A bejelentő sem a nevét, sem a helyszínt nem mondta meg, ezen mondatok után elérhetetlenné vált. A központban elvégezték a helymeghatározást és behatárolták a hívó megközelítőleges helyzetét. A tűzoltók kivonultak a behatárolt debreceni utcába, ahol nem kellett oltaniuk, mert a bejelentésnek nem volt valóság alapja - olvasható a rendőrség híradásában.

A Debreceni Rendőrkapitányság rendőrei aprólékos munkával beazonosították a hívót, annak ellenére is, hogy a hívás egy SIM kártya nélküli telefonról érkezett. A fiatalkorú fiút december 14-én törvényes képviselője jelenlétében valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, de tettére nem adott magyarázatot.

A segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő használata és a valótlan bejelentés is szabálysértésnek minősül, elzárással vagy pénzbírság megfizetésével sújtható. Az indokolatlan hívások túlterhelhetik a rendszert, veszélybe sodorva azoknak az életét, akik valóban a rendőrség, mentőszolgálat vagy a katasztrófavédelem segítségére szorulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában