Három embert fogtak el

2022.10.25. 13:13

Hajnali akció Hajdú-Biharban: rendőrök kopogtattak a házgyújtogatóknál – Videóval

A betörőbanda egészen egyedi módszert választott a nyomok eltüntetésére.

Forrás: YouTube / PoliceHungary

Négy Debrecen-környéki hétvégi házba törtek be ismeretlenek 2022 áprilisában. Főleg műszaki eszközöket, szerszámokat loptak, de különböző fémhulladékokat is eltulajdonítottak.

Az elkövetők két esetben, miután kifosztották az ingatlanokat, fel is gyújtották azokat

– közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A nyomozók azonnal az ügyek felderítésébe kezdtek. Hamar körvonalazódott, hogy nagy valószínűséggel ugyanazok mehettek be mind a négy házba. A rendőrök alapos munkája október végén hozott áttörést, három férfi került a látókörükbe.

Hajnali akciót szerveztek október 24-én, és elfogtak egy 45 éves férfit, a 19 éves fiát, valamint egy 24 éves ismerősüket.

A nyomozás adatai szerint a betörések értelmi szerzője a 24 éves fiatal férfi volt. Ő gondolta jó ötletnek azt is, hogy érdemes tüzet gyújtani az ingatlanokba azért, hogy eltüntessék a nyomokat.

Forrás: police.hu

Gyanúsítotti kihallgatásukon mindhárman beismerő vallomást tettek. A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett, valamint rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a három helyi lakossal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában