Rémisztő látvány

2022.07.20. 10:51

Óriási füsttel égett a puszta a Hortobágyon

Hatalmas területet érintett a tűz.

Így nézett ki a tűz Tiszafüred-Kócsujfalu határában kedd este

Forrás: Olvasói felvétel

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, óriási tűz ütött ki a Hortobágyi Nemzeti Parkban. A katasztrófavédelem legutóbbi tájékoztatása szerint kétszáz hektárra becsülik azt a területet, amelyen foltokban kapott lángra az erdő aljnövényzete és nádas-bozótos területek Tiszafüred-Kócsújfalu határában. 

Mint azt kedden késő este írták,  a tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, továbbra is nagy erőkkel oltják a lángokat, ám a nehezen megközelíthető részek és a fel-feltámadó szél miatt elhúzódó munkálatokra lehet számítani. A helyszínre riasztották a hajdúszoboszlói, a mezőkövesdi, a tiszafüredi, a karcagi, a füzesabonyi, a tiszaújvárosi, a hajdúnánási, a debreceni, a hajdúböszörményi és a hevesi hivatásos, továbbá az egyeki önkormányzati tűzoltókat. Munkájukat négy erőgép segíti, amelyek körbetárcsázzák a területeket, a felderítésbe pedig drónt is bevontak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában