Beismerte tettét

2022.07.27. 08:56

Hamis bizonyítvánnyal igazolta szakképesítését a hajdúböszörményi asszony

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki munkakörének megtartásához hamis dokumentumot csatolt.

Forrás: MW-archív

A vádlott egy hajdúböszörményi szolgálatnál dolgozott szociális területen. Munkaköréhez szükség volt szakképesítésre, ezért a nő 2021. február 23-án becsatolta a nevére kiállított, szociális asszisztensi szakképzést igazoló bizonyítványt - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében. 

A dokumentum másolatát továbbították a központi intézethez, ahol a regisztráció során kiderült, hogy a vádlott bizonyítványa hamis, mert az asszony ugyan elkezdte a képzettséghez szükséges képzést, de végül nem vizsgázott le, így bizonyítványt sem kapott.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során feltárták, hogy a vádlott a hamis okiratot korábban 100 ezer forintért vásárolta egy ismeretlen személytől.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában