Előkészítő ülés

2022.02.25. 10:11

Tiszta a lelkiismeretem – mondta a tárgyaláson a Rostás Attila elgázolásával vádolt debreceni férfi

A leginkább „bólogatós” Attila néven ismert kéregető 2019-es halálával kapcsolatban tartott előkészítő ülést péntek reggel a Debreceni Járásbíróság.

A vád szerint a 82 éves debreceni férfi 2019 november 14-én a Burgundia utcán a Kossuth utca felé a megengedett legnagyobb, 60 km/óra sebességgel hajtott Nissan Pickup típusú autójával, amikor a Rákóczi és a Csapó utca kereszteződésében, az úttesten fekvő, és éppen feltápászkodni szándékozó 48 éves Rostás Attilán a jármű jobb első kerekével áthajtott. A sértett a a kórházban traumás sokk miatt halt meg. Mint elhangzott, a KRESZ szabályainak megfelelően az idős férfinak kötelező lett volna megállnia, ő azonban a döccenés és járműkorrigálás után továbbhajtott. A vádirattal megegyező tartalmú vallomás esetén egy év fogházbüntetés várt volna a vádlottra, végrehajtásában 2 évre felfüggesztve. Az idős férfi azonban nem tett vallomást, mint fogalmazott: nem érzi magát felelősnek, a lelkiismerete tiszta. Az ügy tárgyalással folytatódik április 6-án; tanúk és szakértői vélemények meghallgatásával, kamerafelvételek megtekintésével. 

 

SZD

 

Borítókép: Napló-archív

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában