Időjárás

2022.01.30. 18:46

Háztetőket is szaggatott a vasárnapi viharos szél

Edzőtermet és művelődési központot sem kímélt.

Forrás: Illusztráció / Tóth Imre

Ha van szeszélyes tél, azt hétvégén megtapasztalhatták a hajdú-bihariak. A szombat esti hószállingózás után szinte a kora tavaszt idézte a vasárnap délelőtt, az azonban már a reggeli órákban is érezhető volt, hogy a változékony légmozgás miatt csalóka értéket mutatott a hőmérő. A Napló a megyei katasztrófavédelem szóvivőjét, Papp-Kunkli Nórát kérdezte az időjárás előidézte káresetekről.

Mint megtudtuk, a kora esti órákig a Hajdú-Bihar megyei tűzoltókat negyvenöt helyszínre riasztották a viharos idő miatt.

Hajdúszoboszlón edzőterem tetőszerkezetét tépte le a szél, itt a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos, valamint a város önkéntes tűzoltói is kora estig a kárfelszámolásán dolgoztak, míg Balmazújvárosban a művelődési központ tetejét rongálódott meg. Több településen faágak hasadtak le, melyek a forgalmat akadályozták vagy veszélyeztették, de akadt, ahol kisebb áramkimaradás is történt, mert a vezeték szakadt meg, ez Kokadot és Vámospércset érintette.  Lakóépületekben is kárt okozott a szeles idő, viszont senki nem sérült meg, és ideiglenesen sem kellett senkinek sem elhagynia az otthonát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában