Összefoglaló

2021.12.25. 09:38

Összesen kilenc palackot kellett kivinni a lángoló hajdúböszörményi bontóból

A tűzoltóknak Hajdúszoboszlón és Hajdúsámsonban is volt dolga december 24-én. Ügyeleti hírek.

Forrás: Tóth Imre

Péntek reggel egy autóbontó telephelyen keletkezett tűz Hajdúböszörményben, a Dorogi utcában. Az esethez a hajdúböszörményi, a hajdúnánási és a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, mert a négyszázhúsz négyzetméteres épület kétharmada teljes terjedelmében lángolt. A tűzoltást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltók hét vízsugárral határolták körbe az épületet, oltás közben pedig kilenc különböző palackot is kivittek a tűzből. Az egyik palackot a rendőrség mesterlövészének kellett kilőnie. A nagy füst miatt a környező lakók védelméért a mobil labor méréseket végzett, melyek eredményei negatívak lettek, nem kellett senkinek ideiglenesen elhagynia otthonát.  

Megcsúszott az úton, és megsértett egy gázcsonkot egy személyautó Hajdúsámsonban, a Szűcs utcában péntek délelőtt. A sérült gázvezeték miatt a debreceni és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek a környező lakóházakban elvégezték az áramtalanítást, a területet pedig lezárták, amíg a gázszolgáltató a hibát elhárította. 
 

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket pénteken Hajdúszoboszlón, a Széchenyi utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, melyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A családi ház fürdőszobájában egy nyílt égésterű vízmelegítő működött. A tűzoltók kiszellőztették a házat, a gázszolgáltató a vízmelegítőt ideiglenesen kizárta a rendszerből. Az eset során a lakók nem sérültek meg.

 

Rendőrség: nyolc elfogás, két tettenérés

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek közül egy súlyos, kettő pedig könnyű sérüléssel végződött, írja a police.hu.

 

A szolgálatot ellátó állomány nyolc személyt fogott el, ebből két főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg négy külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodásuk miatt.

 

A rendőrök négy személyt állítottak elő, ebből két főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában