ügyeleti hírek

2021.08.30. 11:09

Vonatbalesetnél intézkedtek és tetőn ragadt idős embert is mentetettek a napokban a tűzoltók

Ezen kívül autók ütköztek össze Debrecenben és Püspökladányban is.

Fotó: Napló-archív

Személygépkocsi és motorvonat ütközött össze augusztus 27-én, pénteken Debrecen-Józsán a Gulyakút utcában. A helyszínre a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik a gépkocsit áramtalanították, és segítettek az utasoknak a vonatról leszállni. Az autóban egy ember utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A vonatnak negyvenhárom utasa volt, ők mentesítő autóbusszal folytathatták útjukat. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította – közölte a katasztrófavédelem.

Két személygépkocsi ütközött össze pénteken hajnalban a 35-ös számú főúton, Debrecen határában. A helyszínre a debreceni hivatásos tűzoltók érkeztek, akik a járműveket átvizsgálták, az üzemanyagfolyást megállították, és a forgalmi akadályt megszüntették.

Lehasadt egy faág egy tizenhét méteres fáról pénteken délelőtt Debrecenben, a Homok utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel, gépezetes tolólétrán keresztül avatkoztak be a veszély elhárítására.

Árokba hajtott egy személygépkocsi pénteken délben Berekböszörményben, a Köztársaság utcában. A helyszínre a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

Használaton kívüli tárgyak égtek egy harmadik emeleti lakás egyik helyiségében pénteken este Debrecenben, a Piac utcában. A tulajdonos megkezdte a tűz oltását. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. Ezt követően az épületet átvizsgálták, majd átszellőztették. A beavatkozás idejére tíz ember hagyta el ideiglenesen otthonát.

Szombaton reggel Püspökladányban, a Jókai utcában két személygépkocsi ütközött össze. A püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járműveket.

Lakóház tetején levő cserepet bontott meg egy nagyméretű fa ága vasárnap délelőtt Nyírmihálydiban, a József Attila utcában. A helyszínre érkező nyíradonyi hivatásos tűzoltók az ágat dugólétrán keresztül, kézi erővel távolították el.

Ötszáz négyzetméteren égett az avar Kaba és Báránd között a 4801-es számú főút közelében tegnap a déli órákban. A tüzet a kabai önkéntes tűzoltók oltották el.

Tetőjavítás céljából felmászott a tetőre, azonban nem tudott onnan lejönni egy idős ember tegnap délután, Debrecenben, a Szarvas utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók lesegítették a tetőről, majd átadták a mentőszolgálatnak.

Huszonnégy személyt állítottak elő

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén augusztus 28-án és augusztus 29-én összesen négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek közül egy súlyos, míg három könnyű sérüléssel végződött. Az elmúlt két napban a rendőrök 24 személyt állítottak elő, ebből 11-et bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés kilenc esetben történt – tudatta a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában