Sziréna

2021.03.02. 09:37

Vádat emeltek a belvárosi sorozatbetörések ügyében – videóval

Fotó: police.hu

Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki a nyomozás adatai alapján 2020 nyarán Debrecen belvárosának közelében, összesen 16 helyszínen követett el éjszakai betöréseket. A megalapozott gyanú szerint a 24 éves hajdúhadházi férfi 2020 júliusa és szeptember eleje között üzlethelyiségekből, cukrászdából, fagylaltozóból és egy garázsból készpénzt, valamint kerékpárokat tulajdonított el, az utóbbiakat később eladta – írja a police.hu.

A sértettek nagy része a nyomozás során kárának megtérítését kérte és polgári jogi igényt terjesztett elő.

Fotó: police.hu

A vádlottat a Debreceni Rendőrkapitányság 2020. szeptember elején őrizetbe vette, azt követően pedig a járásbíróság az ügyészség indítványára elrendelte letartóztatását.

Fotó: police.hu

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő, többszörös visszaeső vádlottal szemben nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további több rendbeli lopási cselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában